Hvalpe

Hvalpe

Marlees hvalpe:

————————

Tips hvalpe:

B-kuldet

Jeg var så tilfreds med Tip og Xarros kuld fra 2010, at jeg valgte at lave samme kombination igen i 2012. Kuldet kom til verden d. 8. maj. Tip fik 4 hanner og 1 tæve i farverne, sort bi, blue merle med hvid, blue merle med tan og hvid og red merle.

Det kunne mærkes på Tip, at hun havde prøvet at være mor før. Hun gik endnu mere selvsikkert og roligt til opgaven end første gang og jeg havde også glæde af de erfaringer, jeg havde gjort mig med det foregående kuld.

Hvalpene i B-kuldet var mentalt ret ens og det var sjovt at have begge køn i kuldet.

Dette kuld blev også testet på får og ænder, og som sidst viste alle hvalpene et godt hyrdeinstinkt.

Iver (Boomer) bor i dag i Norge, mens Jazz (Becca), Barley, Baxter og Benji bor rundt omkring i Danmark hos aktive familier.

Se hvalpenes stamtavle her.

A-kuldet

Det første kuld TipTopAussie hvalpe kom til verden den 25. november 2010, hvor Tip fik 3 dejlige tævehvalpe i farverne rød bi og blue merle med hvid.
De var meget forskellige i udseende og mentalt udviklede de sig også i forskellige retninger, men der er også punkter hvor de ligner hinanden meget.
De elsker at bærer rundt på ting, arbejdsmæssigt laver de forskellige ting, men uviser stor arbejdsglæde og så er de meget hengivne overfor deres ejere.

Tip var blevet parret med Aussieligaen Xarro. De har begge gode hyrdelinier i deres stamtavle. Fysisk er de lavet til at kunne holde til at arbejde i mange timer og har en størrelse jeg går efter, med en tæve på 19 kg. og en han på 25 kg. Xarro er en mentalt velafbalanceret hund.

7½ uge gamle blev hvalpene de testet på får og ænder. De viste alle et godt hyrdeinstinkt. Ashley var ikke til at stoppe, da hun blev ved med at gå i balance.

Akita bor i dag i Nord Norge, Alli og Ashley i Danmark, hos aktive familier.

De tre tæver blev røntgenfotograferet, da de var 1 år og har alle A hofter og 0 albuer.

Se hvalpenes stamtavle her.