Tip (2004-2014)

Tip (2004-2014)

WTCH Tip 2004-2014  (se stamtavle)

Tip var min drømmehund lige fra starten.

Hun var samarbejdsvillig ud over alle grænser og har altid været super nem, lige fra hun var helt lille. Jeg har lavet mange ting med Tip, så som agility, lydighed, spor m.m., og det har været sjovt for os begge to alt sammen, men det blev hyrdningen der blev det primære.
Bare 8 måneder gammel lavede hun sin første hyrdeopvisning. Sommeren 2006, 1½ år gammel, tog vi til Tyskland og deltog i vores første hyrdekonkurrence i WEWASC. Tip fik titler på både får, ænder og kvæg (STDsdc). Hun blev af de amerikanske dommere kåret til Most Promising Started Aussie og i slutningen af 2006 bliv Tip kåret til året bedste begynderhund i WEWASC på får og ænder og nummer 3 på kvæg af alle aussier i Europa der konkurrerede det år.

Ved årets første hyrdekonkurrence i 2008, der blev afholdt i Holland på JJ Ranch, afsluttede Tip sine titler på ænder og kvæg i Advanced class og blev dermed Working Trial Champion, WTCH. Hun blev den anden aussie i Danmark med den titel, kun hendes far havde opnået denne titel inden Tip i Danmark.

Tip blev flere år i træk udnævnt til Årets Hyrdehund i Danmark i KHKG, en specielklub for kvæg-, gård- og hyrdehunde. Tip, har som den første aussie i Danmark, fået en Farm Trial titel. En Farm Trial er en sjov konkurreceform der skal afspejle det arbejde man laver med sine dyr på en gård.

Tip opfyldte mere end alle mine drømme om en hund og jeg lærte utroligt meget af hende, hvilket jeg altid vil være hende meget taknemmelig for.

Jeg lærte Tip flere ting ved at lade hende ”filme” andre hunde. Tip har også lært mange hunde en masse om hyrdning, ved at lade dem ”filme” hende.

Tip elskede vand, og var altid første hund i vandet og sidste oppe af vandet.

Tip fik to dejlige kuld hvalpe. Et i 2010 og et andet i 2012. 2 af hvalpene bor i dag i Norge, resten af dem rundt omkring i Danmark, hvor de lever et aktivt liv.

Men først og fremmest var Tip min trofaste følgesvend i 10 år. Altid glad for at se mig, altid villig til at arbejde, lege og hjælpe mig, når jeg havde brug for det. Vi har været på mange fantastiske ture sammen.